Landelijke India Werkgroep
Rngelstalige  terug


23 meisjes gered uit spinnerij in Tirupur


(The Hindu, 21 september 2015)


Maar liefst 23 meisjes tussen de 11 en 18 jaar werden zondag gered uit een spinnerij in het dorp Olapalayam nabij Kangayam in het district Tirupur.

door: M.K. Ananth

Ze werden gered bij een operatie uitgevoerd door ambtenaren en politie, geleid door de Revenue Division Officer (RDO) van Dharapuram, G. Saravanamurthy.

De RDO vertelde The Hindu dat op zaterdagavond één van de meisjes de RDO van Erode belde en klaagde over intimidatie en mishandeling van meisjes die in de spinnerij werken. "De RDO van Erode gaf mij de informatie door en het nummer van een collega van de belster," zei hij en voegde eraan toe dat hij het meisje heeft gebeld om meer te weten te komen over de kwestie, voordat hij het districtshoofd op de hoogte bracht.

Tirupur districtshoofd G. Govindaraj vormde een team samen, bestaande uit adjunct-directeur van het Industrial Safety and Health Department, Kangayam Tahsildar, de assistent arbeidsinspecteur, de kinderbeschermingsfunctionaris van het district, Childline en het All Woman Police Station te Kangayam om de spinnerij te inspecteren en onderzoek te doen naar de beschuldigingen.

Het team kwam rond 10 uur s ochtends op zondag bij de spinnerij aan en voerde zes uur lang een inspectie uit. Er werkten 540 meisjes in de spinnerij. De ambtenaren ondervroegen hen en controleerden hun levensomstandigheden. "Tien meisjes waren 11 tot 14 jaar oud. Dertien meisjes klaagden over marteling en mishandeling en wilden naar huis," zei hij.

De heer Saravanamurthy zei dat sommige van de geredde meisjes beweerden dat ze werden geslagen, anderen werd part-time banen beloofd en een kans om te studeren, maar werden bedrogen. "Hun mobiele telefoons werd hen afgenomen en zij konden niet met hun ouders praten die in de districten Virudhunagar, Tirunelveli, Tuticorin en Madurai wonen, zei hij.

De geredde meisjes werden meegenomen naar Mariyalaya Home in Tirupur voor tijdelijk onderdak, en zouden op maandag worden overgedragen aan de District Child Welfare commissie op maandag. "De ouders van de meisjes zullen op de hoogte worden gebracht zodat ze hun kinderen mee kunnen nemen," zei hij en voegde eraan toe dat zij zouden regelen dat meisjes die met onderwijs willen doorgaan weer kunnen instromen.

De RDO zei dat twee meisjes een klacht willen indienen bij de politie, en dat er verdere actie zou worden ondernomen tegen het management van de spinnerij op basis van die klacht. De aard van de beschuldigingen door hen geuit zullen ook worden gecontroleerd," voegde hij eraan toe.


vertaling: LIW; origineel artikel: 23 girls rescued from spinning mill in Tirupur (The Hindu, 21 sep 2015)Landelijke India Werkgroep - 28 september 2015