print terug
     

PERSBERICHT

31 augustus 2007


Uitstel zaak tegen LIW en SKK


De Schone Kleren Kampagne (SKK) en de Landelijke India Werkgroep (LIW) hebben tijdens de hoorzitting op 31 augustus van de Magistrate Court in Bangalore nog een keer uitstel gekregen. De zaak komt op 24 september opnieuw voor. De twee organisaties zijn door de Indiase kledingfabrikant Fibres & Fabrics International (FFI) en dochteronderneming Jeans Knit Pvt. Ltd. (JKPL) aangeklaagd en beschuldigd van cybercrime, racistische en xenofobische handelingen en smaad. FFI en JKPL produceren onder andere voor G-Star, Armani, RaRe, Guess, GAP en Mexx.

In 2006 zijn SKK en LIW een campagne gestart om arbeidsrechtenschendingen in de FFI/JKPL fabrieken aan de orde te stellen. Lokale arbeidsrechtenorganisaties hebben sinds juli 2006 een spreekverbod opgelegd gekregen door de rechter nadat FFI/JKPL een klacht bij de rechtbank hadden ingediend tegen de organisaties. FFI/JKPL weigeren met de lokale organisaties te praten over een oplossing van de problemen.

Op 24 september worden 7 stafmedewerkers van de Schone Kleren Kampagne en de Landelijke India Werkgroep verwacht in de rechtbank van Bangalore. Zo niet, volgt er een arrestatiebevel, zo heeft de Magistrate Court verklaard. SKK en LIW gaan de zaak aanvechten bij de High Court, de hoogste rechtbank van de deelstaat Karnataka.


Landelijke India Werkgroep - 10 september 2007