print terug


PERSBERICHT

29 september 2010
India Nu 187 is nu verkrijgbaar!


Met onder meer de artikelen:

- Ruim 25 jaar na de giframp in Bhopal: uitspraak wekt verbijstering
- De positie van moslims in India is slecht: aanpak verdeelt India en de politiek
- Begin bij de kleintjes om de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen aan te pakken
- Nieuwe roman van schrijver Slumdog MillionaireNa ruim 25 jaar heeft de rechtbank in Bhopal>> zich eindelijk uitgesproken over de giframp van 1984, waarbij vijftienduizend mensen om het leven kwamen. Op de uitspraak werd met verbijstering en ongeloof gereageerd. Dat het uiteindelijk tot een uitspraak is gekomen geeft aan dat India is veranderd, maar het verdriet en onrecht van 25 jaar wachten geeft een wrange nasmaak.

De ongelijkheid tussen vrouwen en mannen in India wordt al van jongs af aan gevoed. Juist daarom is het van belang dat meisjes en jongens al op jonge leeftijd ervaren dat zij niet van verschillende planeten komen, maar heel goed samen en gelijkwaardig met elkaar kunnen optrekken.

De sociaal-economische positie van moslims in India is bijna net zo slecht als die van Dalits ('kastelozen') en Adivasi ('tribalen'). Concrete maatregelen blijven uit, maar er zijn wel particuliere initiatieven die een begin maken met het aanpakken van de achterstandspositie van moslims.

Het leven van diplomaat Vikas Swarup veranderde drastisch toen zijn debuutroman Q & A werd verfilmd als Slumdog Millionaire. In zijn nieuwe roman Zes Verdachten staan de diepgewortelde corruptie en kwetsbaarheid van het recht centraal.

Verder de column en natuurlijk de vaste rubrieken zoals de fotoreportage, India Toen en een gesprek over het dagelijks leven van een van de miljard IndiŽrs in One in a billion.

India Nu kan worden besteld via 030-2321340 en via website www.indianet.nl/indianu.html.
Losse nummers van India Nu kosten € 3,20 exclusief porto.

Neem nú voor € 45,00 een twee-jaar-abonnement op het tijdschrift India Nu, en ontvang als welkomstgeschenk het prachtige 208 pagina's tellende fotoboek Een wereld voor kinderen; opgroeien zonder kinderarbeid van Peter de Ruiter.
Aanmelding: stuur uw adresgegevens naar h.maas@indianet.nl o.v.v. '2-jr-abon'.
Wij sturen u dan meteen een acceptgiro voor de betaling van het abonnementsgeld.
(normale abonnementsprijs: € 23,50 per jaar)
Voor meer informatie over India Nu: klik hier.


méér persberichten Landelijke India Werkgroep....

Landelijke India Werkgroep - 29 september 2010