print terug


PERSBERICHT

4 juli 2013
Het zomernummer van India Nu
met als thema 'Actief in India'
is nu verkrijgbaar!


Met onder meer de artikelen:

- Verbod op tijgertoerisme werkt behoud tijgers tegen
- Naar school in een sloppenwijk
- Nederlandse tovert verlaten dorp om tot guesthouse
- Interview Clementien Pauws, oprichter van het Plastic Cow Project
- Vrouwenrechten en de mediaIn juli 2012 verbood het Indiase Hooggerechtshof toerisme in de kernzones van alle tijgerreservaten. Dit verbod veroorzaakte veel discussie en protest. Tijgerbioloog Raghu Chundawat en natuurfotografe en schrijfster Joanna Van Gruisen bespreken de impact van het verbod op tijgertoerisme en tijgerbescherming.

Op de school Duniya Education, een project van de Nederlandse stichting Duniya in een sloppenwijk van Varanasi, staan de examens voor de deur en zijn de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar in volle gang. De lokale medewerkers geven een kijkje in de keuken van de school en beschrijven hun werkzaamheden voor het nieuwe schooljaar.

Stel je voor: je komt toevallig terecht in een verlaten dorp in India en besluit er een guesthouse van te maken. De Nederlandse Manga deed het, met minimale middelen en hulp van de lokale bevolking.

Met haar stichting helpt Clementien Pauws straatkoeien in India van het opgehoopte plastic in hun maag af te komen. Operatief verwijderen is het enige redmiddel om de dieren van hun oude dag te kunnen laten genieten.

De berichtgeving over geweld tegen vrouwen in de Indiase media is vooral feitelijk of sensationeel. Onderliggende sociale kwesties worden vermeden. Het toenemend aantal vrouwen dat in de journalistiek werkzaam is lijkt daar weinig aan te veranderen.

Fotoreportage: De Sidi: Indiërs met Afrikaanse roots.

Verder de vaste rubrieken zoals India Toen, Nieuws in het Kort, de culturele agenda en een gesprek over het dagelijks leven van een van de miljard Indiërs in One in a billion.

India Nu kan worden besteld via 030-2321340 en via website www.indianet.nl/indianu.html.
Losse nummers van India Nu kosten € 3,20 exclusief porto.

Abonnee worden? Meld u aan via het formulier op onze website!


India Nu heeft nu ook een pagina op Facebook. Zoek op 'India Nu' en word vriend!

Voor meer informatie over India Nu: klik hier.


méér persberichten Landelijke India Werkgroep....

Landelijke India Werkgroep - 4 juli 2013