terug
Onderstaand artikel is gepubliceerd in BN/DeStem, 23-3-2008Kinderen lopen mars tegen kinderarbeid in Den HaagDEN HAAG (ANP) - Honderd leerlingen van negen scholen lopen woensdag een protestmars tegen kinderarbeid. De scholieren gaan langs bij negen ambassades in Den Haag om een boek over kinderarbeid, brieven en tekeningen te overhandigen.

Ze doen het verzoek kinderarbeid in het betreffende land 'van de aardbol te laten verdwijnen'.

Ook zullen ze het woensdag te verschijnen boek 'Een wereld voor kinderen' van reisfotograaf en schrijver Peter de Ruiter aanbieden aan minister Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) en aan de Tweede Kamer.

De Ruiter pleit voor een totale afschaffing van kinderarbeid en wordt daarin ondersteund door de hulporganisaties World Vision en de internationale campagne Stop Kinderarbeid-School de beste werkplaats. In Nederland wordt die gevoerd door Hivos, FNV, AOb en LIW.

De ambassades die bezoek kunnen verwachten zijn van Bangladesh, Ghana, Filippijnen, Peru, Venezuela, Brazilië, Marokko, India en Maleisië. Onder meer in deze landen komt kinderarbeid voor.


terug LIW in de pers Kinderarbeid & Onderwijs HOME Landelijke India Werkgroep


Landelijke India Werkgroep - 25 maart 2008