terug
Onderstaand artikel is gepubliceerd op Bengels.nl, 2-6-2010


Nieuwe impuls 'Stop Kinderarbeid' in McGregor Store AmsterdamFoto: Minister Maxime Verhagen, Gerard Oonk en Agnes Jongerius

In de McGregor store, gelegen aan de Amsterdamse P.C. Hooftstraat woensdag 26 mei 2010 een nieuwe impuls gegeven aan de campagne ‘Stop Kinderarbeid'. Demissionair minister van BZ, Maxime Verhagen ontving daarbij het eerste exemplaar van een handleiding tegen kinderarbeid.

"Stop Kinderarbeid' is een samenwerking van ontwikkelingsorganisatie Hivos, FNV, Landelijke India Werkgroep, Algemene Onderwijsbond, ICCO & Kerk in Actie en Stichting Kinderpostzegels Nederland. De campagne 'Stop Kinderarbeid - School, de beste werkplaats' roept bedrijven maar ook regeringen en internationale organisaties op meer tegen kinderarbeid te doen.
Agnes Jongerius, voorzitter van de FNV en Gerard Oonk, directeur van de LIW, overhandigden Maxime Verhagen een handleiding hoe bedrijven kinderarbeid kunnen voorkomen en bestrijden.

McGregor Fashion Group is sinds april 2007 deelnemer van Fair Wear Foundation (FWF).In FWF werkt een groeiend aantal bedrijven uit de kledingbranche samen met vakbonden en maatschappelijke organisaties om de arbeidsomstandigheden bij de leveranciers van kledingbedrijven in binnen en buitenland te verbeteren. FWF controleert dit.


terug LIW in de pers Kinderarbeid & Onderwijs HOME Landelijke India Werkgroep


Landelijke India Werkgroep - 2 jun 2010